Η Περιοχή

Αρχική Περιοχή

Στην ευρύτερη Περιοχή

Θα βρείτε υπέροχα μέρη που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Η Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας καταλαμβάνει έκταση 66,8 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρουκαι έχει πληθυσμό σχεδόν 32.000 κατοίκους. Η γεωγραφική θέση της Πρέβεζας απο αρχαιοτάτων χρόνων ήταν τέτοια που προσέλκυσε πολλούς κατακτητές.

Είναι ένας τόπος ιστορικός, όπως άλλωστε μαρτυρά η Αρχαία Νικόπολη, την οποία ίδρυσε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος, για να δοξάζεται εις του αιώνες των αιώνων η νίκη του απέναντι στον Αντώνιο και στην Κλεοπάτρα, στη Ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ.

Η περιοχή έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια, μεταξύ Οθωμανών και Ενετών, δείγμα της πολυπολιτισμικότητας που την χαρακτηρίζει! Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης αρκεί για να καταλάβει κάποιος την κουλτούρα της περιοχής και την ιστορική της αξία.

Φυσικά, η Πρέβεζα είναι και μια περιοχή σύγχρονη, με έντονη νυχτερινή ζωή, εστιατόρια και καφετέριες. Παράλληλα, την χαρακτηρίζουν τα πλούσια αρώματα και γεύσεις, αφού έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση συνδυάζοντας την παραδοσιακή Ηπειρώτικη κουζίνα με τον θαλασσινό αέρα. Εδώ θα φάτε φρέσκα και γευστικά θαλασσινά, υπέροχους μεζέδες, αλλά και Ηπειρώτικες πίτες! Η Πρέβεζα είναι ο τόπος για να κάνετε ξεκούραστες και ξέγνοιαστες διακοπές!

Ο Παντοκράτορας

Ο Παντοκράτορας βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Πρέβεζα. Είναι ο δεύτερος οικισμός που συναντά κάποιος μετά την πόλη προς την πλευρά του Ιονίου Πελάγους. Απέχει 400 από το υποθαλάσσιο τούνελ Πρέβεζας-Ακτίου ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και το νησί της Λευκάδας.

Ιδρύθηκε από Ελληνικές οικογένειες της Μικράς Ασίας και η κατοίκηση συνεχίζεται από τους απογόνους των προσφύγων μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, η περιοχή αποτελεί τόπο νέων μόνιμων κατοίκων καθώς συνδυάζει άμεση πρόσβαση σε μεγάλες πόλεις, οικογενειακό περιβάλλον και απαράμιλλη ομορφιά. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για όσους επιθυμούν ήρεμες διακοπές και όσους ενδιαφέρονται για θαλάσσιες δραστηριότητες. Τέλος στον Παντοκράτορα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, ίσως το καλύτερο στην περιοχή.

Το Κάστρο του Παντοκράτορα

Σε πολύ μικρή απόσταση απο τις Versa Villas δεσπόζει το Κάστρο του Παντοκράτορα, το οποίο αξίζει να το επισκεφθείτε. Η ιστορία του είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της ίδιας της Πρέβεζας! Είναι ένα από τα τρία κάστρα της Πρέβεζας που έκτισε ο Αλή Πασάς μετά την κατάληψη της πόλης το 1807. Το αρχικό του όνομα ήταν Ουτζ-Καλέ, ενώ η σημερινή ονομασία του κάστρου οφείλεται στην εκκλησία του Παντοκράτορα που βρισκόταν εκεί πριν την ανέγερσή του.

Η θέση που κατασκευάστηκε δεν ήταν τυχαία, αφού εξυπηρετούσε τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας και της εισόδου του Αμβρακικού κόλπου. Μέσα στο κάστρο υψώνεται μικρός ναός αφιερωμένος στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων. Το Κάστρο χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή, ωστόσο σήμερα φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Έχει υπέροχη θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος και τον Αμβρακικό Κόλπο.